Den tänkta resan

Än så länge är den ju trots allt bara tänkt, och skamligt dåligt planerad. Om sanningen ska fram så har jag dåligt samvete för hur dåligt förberedd jag känner mej. Jag är mest mentalt förberedd på att resa länge och långt, kanske för att jag inte ser det så mycke som en vanlig resa utan ett sätt att nå ett mål, och resan är målet. Kanske låter lite klyschigt att målet med resan är resan men så är det, jag ger mej ut för att uppleva saker. Jag reser min dröm, min dröm är att resa.

Men, tyvärr får väl sägas att jag är dåligt förbered, kanske framför allt ekonomiskt. Jag hade en grundtanke om att 10.000 skulle räcka per månad. Utöver kostnaden för biljetten alltså. Men nu har jag blivit osäker. Man hör skräckhistorier om folk som reser och levt för 20.000:-/månad, och då reser de snålt. Det låter inte riktigt rätt men jag får göra lite bättre research där. Det är ju inte utan att det finns en del små problem dock, hur tar man egentligen reda på hur mycket en månads uppehälle kostar i Tanzania eller Mocambique. Vad kostar det att dyka på de olika platserna? Vad kan man egentligen göra runt om i världen för att dryga ut reskassan? Är jag dum i huvudet som spenderat bortåt 35tusen på kamerautrustning som jag tänkt släpa jorden runt? Frågorna är många men just för tillfället är svaren få. Först och främst ska det klarläggas hur länge kan man egentligen vara borta för 100 papp. Sen är ju det här med att dryga ut reskassan en grej som man kan göra, men jag vill ju ogärna spendera 100.000 på att hamna någonstans i världen som löneslav. Visst, det är säkert trevligare i ett tropiskt klimat men faktum kvarstår, jag ska uppleva inte arbeta.

Sen får vi väl se om förra årets bästa pris från Kilroy står sig, de gav mej ett kanon erbjudande på en komplett jorden runt biljett men häftigare rutt och bättre stopp än jag vågat hoppats på. Men då blev det ju inget av med det.

Hur som helst, budgeten. 100.000:- verkade som en fin rund siffra då, men nu… Jag vet inte, visst, det är ju inte 100.000, det är ju per person. Så eftersom vi nu är 2 och således har 200.000 borde man ju kunna kapa kostnader på vissa ställen. Sen får väl ambitionen faktiskt vara att hålla sig borta från att spendera längre perioder i “högkostnads länder” t.ex. USA och Australien. Kruxet är väl egentligen de platser man tänkt passera men ändå inte stanna speciellt länge på, men att dessa platser under den korta period man är där kan dränera ekonomin ganska hårt. Då tänker jag främst på Hawaii och Fiji, men det finns säkert fler ställen.

Möjligen svamlar jag lite nu men detta är väl egentligen bara en grov sammanställning av vad jag tänkt mej och sen får vi se allt vad planeringen lider hur det egentligen blir. Och hur mycket av galenskapen som Anna går med på.

Det är mycke nu som han sa, han den där, vem det nu var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *