En näsbränna

Återigen vaknar jag tidigt, Anna sover. Jag gör ett tappert försök att somna om och lyckas i kanske en halvtimma, sen vaknar bägge av ett en hund bestämt sig för att det ska skällas. Oavbrutet, hela tiden, alltid. Efter c:a 20 minuter tröttnar jag och går ut för att jaga bort den, han sticker iväg men han cirkulerar och inleder sitt skällande på andra sidan istället, men tröttnar efter en stund och försvinner. Eftersom jag nu är helt klarvaken lämnar jag Anna som får vila en stund till medans jag ger mej ut på jakt efter en moppeuthyrare.  Tycke mig ha sett ett ställe under gårdagen och knallar iväg för att leta rätt på det, när jag lokaliserat DSC00621uthyrningen och förmodligen tvingat uthyraren från frukostbordet påbörjas den självklara förhandlingen. 150baht/dag blir till slut priset. Helt ok.
Anna och jag gör oss iordning och går ner till stranden för att äta frukost. Våra kamrater är måttligt intresserade och sover vidare.
Efter en suverän frukost med te, toast, bacon, ägg och juice för min del och fruktmuslie och pannkaka för Anna så är det dags att leta sig in till Saladan och  apoteket. Vi behöver införskaffa solskydd till Anna, ett stift med faktor 50 för att skydda den redan hårt åtgångna näsan. En snabb tur in till byn och det är klart, vi tar en liten sväng och kollar vad som finns och passar på att pröva moderiktiga och passande mössor. Det mesta är sig likt. Fixar ett thaikort till mobilen. Värmen börjar bli olidlig så vi köper en sjal som kan skydda Annas stackars brända panna och ger iväg hemåt. Rast, vila och kanske stranddags.